Ismét sajtóreggeliztünk, ezúttal Mezőberényben

Helyi civil szervezeteket bemutató sajtóreggelit rendeztek Mezőberényben, a Madarász Lovastanyán.
Az eseményen tartott köszöntőjében Siklósi István polgármester elmondta, nagyon büszkék civil szervezeteikre, amelyek tagjai nagyon sokat tesznek hozzá, hogy a város még élhetőbb legyen.

– Igyekszünk úgy együttműködni velük, hogy segítsük azt a munkát, amit a település érdekében végeznek. Egyebek mellett pályázatok keresésében, megírásában, és amennyire energiánk engedi, az igények szerint a megvalósításban is részt veszünk – tette hozzá a polgármester.

Herczegné Számel Annamária, a programot életre hívó Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője kiemelte, az ilyen rendezvények lehetőséget adnak, hogy az emberek szélesebb köre betekintést nyerjen abba a sokrétű munkába, amit a civil szervezetek végeznek és az információkat is közelebb vihetik ilyen módon az érdeklődőkhöz.

– A programok bemutatják, hogy mennyi érték található a megyében – fogalmazott. Kitért arra, hogy május 26-án egy olyan gazdasági képzést tartanak majd Mezőberényben, amelyen a szakértők a civil szférát érintő fontos változásokról adnak majd tájékoztatót.

Ezt követően Madarászné Bereczki Zsuzsanna, a Nyeregben Alapítvány szakmai vezetője a Madarász Lovastanyán folyó összetett tevékenységet mutatta be. A 12 hektáros telephelyen a fő tevékenységet az alapítvány végzi, de kistermelő tevékenységet ugyancsak folytatnak, húskészítményeket készítenek, és rendezvények szervezésével is foglalkoznak. A helyi német nemzetiségi önkormányzat (NNÖ) és a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület együttműködéséről Frei Zita, az NNÖ elnöke, míg a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületéről Kis Pálné titkár tartott előadást.

Forrás: beol.hu

Fotó: Imre György