2024. évi Értékteremtő Közösségekért díj

Figyelem❗

Várhatóan jövő héten szerdán, azaz október 25-én megjelenik a 2024. évi Értékteremtő Közösségekért díj hirdetménye.
A díj annak az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2. § (6) bekezdés b) és c) pontja szerinti szervezetnek, valamint határon túli civil szervezetnek adományozható, melynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, továbbá annak a természetes
személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

🔘 Évente legfeljebb 2 díj adományozható egy természetes személy, illetve egy civil szervezet részére. A díj posztumusz is adományozható. A díj átadására 2024. februárban, a civilek napja alkalmából kerül sor.

👉 A díj adományozására a Miniszterelnökség által közzétett felhívás alapján bárki tehet javaslatot. A beérkező javaslatokat a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár által vezetett bíráló bizottság véleményezi, rangsorolja és tesz javaslatot a Miniszterelnökséget vezető miniszternek az adományozásra.