33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos)

📢 A Civil Központok Országos Hálózata 2024-ben immár 3. alkalommal vesz részt Erdélyben, Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) elnevezésű rendezvényen.
📅 Az idén megrendezésre kerülő 33. Tusványos időpontja: 2024. július 23-28.
🏞️ A Civil Központok Országos Hálózata ez évben is a Bethlen Gábor udvarban alakítja ki a „Civil Központ standot” július 24. és 26. között három napon keresztül, ahol minden nap 10 és 17 óra között várjuk az érdeklődőket. A fesztivál résztvevői megismerkedhetnek a Civil Központok tevékenységével, betekintést nyerhetnek a magyarországi és határon túli magyar civil szervezetek partnerkapcsolatainak működésébe. A civil központok munkatársai színes programokkal 🎨, játékokkal 🎲, nyereményekkel 🎁, beszélgetésekkel 💬 és a Civil Pixel fotópályázattal 📸 várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az idei évben a Békés, Zala és Nógrád Vármegyei, valamint a Budapesti Civil Központ munkatársai képviselik Tusványoson a Civil Központok Országos Hálózatát, szeretettel várják az érdeklődőket.
🍽️ Idén első alkalommal, július 24-től 26-ig 16-17 óra között valamennyi civil központ felajánlásával megszervezzük a „Kóstold meg Magyarország vármegyéit!” elnevezésű gasztroprogramot, ahol az ország vármegyéire jellemző különleges ételeket és italokat van lehetőség megkóstolni.
🔝 A Civil Központ stand az eddig leírtakon túl július 26-án két kiemelt programmal zárja tusványosi működését, egy kerekasztal beszélgetéssel Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár részvételével, illetve a Civil Pixel fotópályázat eredményhirdetésével.
🗣️ A kerekasztal címe: Értékteremtő közösségek „jobb pályán” – a civil szervezetek helyzete határon innen és túl
📍 A kerekasztal helye: Bethlen Gábor sátor
⏰ A kerekasztal időpontja: 2024. július 26., péntek, 14:45 – 16:00
🏆 A kerekasztalt követően 16 órától a Civil Pixel fotópályázat eredményhirdetése következik értékes nyereményekkel 🎖️, valamint természetesen a gasztroprogram keretében magyar ízek kóstoltatásával. 🍴
Várunk mindenkit szeretettel! 🌟