A járvány ellenére eredményes évet zártak a Békés megyei civilek

Egy éve indult, és eredményes esztendőt zárt a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ – mondta el évindító sajtóreggelinken Herczegné Számel Annamária szakmai vezető.

Az online és személyes jelenléttel megtartott rendezvényen elhangzott, hogy Békés megye 67 településéről csaknem kétezer embert értünk el a tavalyi évben.  A tanácsadási órák száma 765, miközben az elvárt 330 lett volna, ez az egyik nagy eredménye a tavalyi esztendőnek.  Információs szogáltatást 752 fő vett igénybe,  21 alkalommal, 17 településen. 2020-ban négy alkalommal vártuk a sajtó munkatársait sajtóreggeli keretén belüli eszmecserére, idén, reményeink szerint ez a szám hat lesz.

Az eseményen négy civil szervezet számolt be tavalyi tevékenységéről és idei terveiről.
A helyi idősek otthonát segítő Csorvási Idősekért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Vereskáné Salla Valéria elmondta, a járvány miatt a rendezvények elmaradtak, helyette maszkokat, mosógépet, ágyneműket vásároltak, illetve vitaminokat a dolgozóknak és a lakóknak, akik egy része megfertőződött.


A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért kuratóriumi elnöke, Kosznáné dr. Pule Ilona kifejtette, a szaktárcától 7 millió forintot kaptak egy projektre, sok mindent megvalósítottak. A kicsiknek higiénés csomagokat, glutén- és cukormentes szaloncukrokat juttattak el.


A Hatvanezer Fa Egyesület elnöke, Ulbert Zoltán arról beszélt: 12 hektárnyi erdőt telepítettek, több tízezer magoncból álló csemetekertet hoztak létre, több ezer fát ültettek el, 2,5 kilométernyi dűlőút mentén fásítottak. A programokba ötszáz embert vontak be.


Az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesületének elnöke, Schriffertné Lócskai Henriett elmondta, két pályázatot nyertek tavaly. Az úgynevezett kitagolás során az értelmi fogyatékossággal élőket a nagy lakóotthonokból kisebb házakba költöztetik, ebben is igyekeznek segíteni.

Forrás: Beol.hu