Az év első sajtóeseménye

Az év első sajtóeseménye a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban‼
A sajtódélutánon sok-sok friss információval szolgáltunk.
Schriffertné Lócskai Henriett, az Éfoész Békés Megyei Egyesülete elnöke elsőként arról szólt, hogy pár hónapon belül pszichiátriai és szenvedélybetegek számára nappali ellátó nyílik a Bankó András utca 44. szám alatt.
A szervzetet sok olyan szülő keresi fel, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, számukra a szakemberek jelentős segítséget nyújtanak, hiszen remek szakembergárda állt össze az elmúlt években.
A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ csatlakozott a Konferencia Európa Jövőjéért platformon zajló konferenciasorozathoz.
Ennek keretében a 60 ezer fa Békéscsabán és a Zöld 14 Egyesület által alapított Fenntarthatósági és Klímaadaptációs Intézet, az Euroconsult Bt., illetve az Egyensúly AE Egyesület szakmai közreműködésével egy tizenegy műhelymunkából álló programsorozatot valósul meg – ismertette a rendezvényen Duray Balázs, aki az események moderátora lesz.
A résztvevők közös ötletek kidolgozásával, és az ötletek elterjesztésére irányuló ajánlásokkal az Európa jövőjével kapcsolatos építő jellegű párbeszédet segítik elő, olyan témákban, mint: éghajlatváltozás, környezetvédelem, civilek, önkéntesség, oktatás, közösségfejlesztés, munkaerőpiac, képzés, oktatás és innováció.
A program kiemelt célcsoportja az ifjúság.
A műhelymunkák hibrid módon valósulnak meg, egyszerre zajlik személyes formában és on-line. Az esemény szerkezete: 30 perc vitaindító előadás és 40 perc moderált beszélgetés.