Igény esetén a Civil Központ segít a regisztrációban

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (5600 Békéscsaba, Bankó András u. 44.) dolgozói munkanapokon 8-16 óra között személyesen vagy a 20/264-4463, a 20/329-0201, illetve a 20/282-5224-es mobilszámon is segítséget nyújtanak azoknak, akik a koronavírus elleni védőoltásra szeretnének regisztrálni, de a regisztrációhoz segítségre van szükségük.


A regisztráció és az oltakozás szervezésének gördülékenyebbé tétele érdekében a Békés megyei háziorvosok által megfogalmazott problémákra keresett megoldást Takács Árpád kormánymegbízott a napokban.
A háziorvosok arról tájékoztatták a kormánymegbízottat, hogy kiváltképpen a szépkorúak közül – noha élni szeretnének a védőoltás lehetőségével: részint a technikai feltételek, illetve a szükséges ismeretek hiánya miatt – többeknek gondot
jelent a regisztráció.
A technikai segítségnyújtáshoz Takács Árpád a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot, és annak működtetőjét, az Egyensúly AE Egyesületet kérte meg, hogy segítsék az időseket.
Biztosítani kell annak a lehetőségét, hogy azok is tudjanak regisztrálni, akiknek még technikai okokból ez nem sikerült – mondta el Takács Árpád kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője.
Annak érdekében, hogy ez az információ minden idős emberhez eljusson a kormánymegbízott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közbenjárását is kérte.


Részben a Bankó András utcai székhelyén, részben telefonon nyújt segítséget a Civil Szolgáltató Központ, azoknak, akiknek nincs otthoni segítségük a regisztrációhoz.
Továbbá levélben fordulok a választókerület idősek klubjaihoz, valamint idősellátó intézményeinek, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez – mondta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.
Az érintettek csütörtökön a Civil Szolgáltató Központ Bankó András utca 44. szám alatti székhelyén egyeztettek a részletekről. A megbeszélésen Herczeg Tamás képviselő, Bálint Kornél kormánymegbízotti kabinetvezető és az Egyensúly AE
Egyesület vezetője, Schriffert Henriett vett részt. Elhangzott, hogy Békés megye mvalamennyi településéről fordulhatnak segítségért az egyesülethez, annak munkatársai a megadott telefonszámokon is készséggel segítenek a regisztrációban.

forrás: Gyula Televízió