Karácsonyváró – Adventi Civil Börze

Advent a várakozás, a boldog készülődés időszaka. Egy éves kihagyás után 2021-ben országszerte megrendezésre kerülhetnek a sokak által már nagyon várt adventi vásárok, karácsonyi ünnepségek. A civil szervezetek tagjai újra együtt lehetnek a karácsonyi készülődésben is, személyesen élhetik meg az ünnepvárást, a közös hangolódás és alkotás izgalmait, a közös szervezés vagy a segítségnyújtás örömét.

A Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve idén is szeretné támogatni a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtését, ezért 2021-ben is megrendezi az Adventi Civil Börze című adventi adománygyűjtő programot.

A 2021. évi kampány a „Karácsonyváró” címet kapta.

Az idei program célja a megrendezett adventi programok, karácsonyi vásárok, megyei vagy helyi adománygyűjtő civil kezdeményezések és rendezvények bemutatása, az adományozás népszerűsítése és az adományozók ösztönzése, a készülődés és ünnepvárás legszebb pillanatainak megmutatása egy összefoglaló kisfilmben.

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a megyei szervezetektől várja a megyében szervezett adománygyűjtésekről és a karácsonyi készülődéséről szóló programokat, rendezvényeket, eseményeket (pontos helyszín és időpont), vagy konkrét adománygyűjtő kampányfilmek (civil szervezet tevékenységének rövid bemutatása, adományt fogadó civil szervezet elérhetősége, bankszámlaszám – maximum 1 perces videó) megküldését 2021. november 23-ig a civilkozpontbekes@gmail.com e-mail címre.

A kisfilmek célja a helyi, megyei események összegyűjtése, egy helyen való szerepeltetése, az adományozók ösztönzése a megyei civil adománygyűjtő kezdeményezésekben, jótékony célú rendezvényeken való részvételre.

Az elkészült videó 2021. december 31-ig lesz látható a Civil Információs Portálon.