Korall klub

Néhány információ a Korall Klubról:
– A workshopokra bárki jelentkezhet, nem szükséges hozzá klubtagság. A klubtagoknak azonban a workshopok anyagai bármikor visszanézhetők videó formájában és sokkal kedvezményesebben vehetnek részt az egyes alkalmakon.
– A civil szektorhoz, társadalmi részvételhez, önkéntességhez számos szakmai anyag, sablon, jógyakorlat is elérhető, hogy könnyebb, jobb és gyorsabb legyen a civil ügyintézés.

– Az ingyenes, mindenki számára nyitott Korall klub Facebook csoportban elérhetők különböző információk, inspiráló gondolatok, tudáselemek, hírmorzsák, valamint itt lehet megosztani másokkal a közérdekű információkat.

Mottónk: Egy kávé otthon – egy civil ügy online. Azaz kényelmesen, otthonról hívható meg az előadó egy kávéra, aki a virtuális térben már küldi is a civil tudást néhány órában.

Jelenleg két online workshopra várunk  bejelentkezőket:
 
Fiatalok bevonása a gamifikáció módszerével – INGYENES workshop
2024. március 21. 9.00-10.30
Vendégelőadó: Győri Zoltán (Mit Játsszunk? társasjátékos vlog)
A gamifikáció azért működik, mert érdekessé tud tenni olyan témákat is, amik alapvetően nem túl lebilincselőek, főleg a fiatalok számára. Egy jól felépített programmal vagy eszközzel viszont szinte észrevétlenül elkezdődhet a fiatal korosztály elkötelezése egy-egy társadalmi ügy iránt, és elérhetjük, hogy megukénak érezzék az adott tevékenységet és önkéntesként aktív szerepet vállaljanak. Ha a te szervezetednek is jól jönne néhány ötlet, amivel megmozgathatod ezt a korosztályt, várunk ingyenes workshopunkra!
Adminisztratív teendők – szabályszerű működés
2024. április 16. 17.00-19.00
Vendégelőadó: Szabóné Vígh Erika, tanácsadó
Szeretnél eligazodni a sok szabály és teendő között, miközben a határidők már az ajtódon kopogtatnak? Szeretnél éjszaka nyugodtan aludni, tudván, hogy rendben van civil szervezeted előző évének adminisztrációja? Kevés időd van az adminisztrációra és mindig elmarad valami? Meghívott szakértőnk 2 órában praktikusan végigvezet az adminisztráció útvesztőjén, és a workshop végére felkészülten vághatsz neki nemcsak az éves beszámoló elkészítésének és az elszámolásoknak, hanem átlátod a jogszabályi változásokat és fontos határidőket is.