Pályaválasztási Vásár

A több mint 20 éves múltra visszatekintő Pályaválasztási Vásár célja, hogy olyan információt nyújtson a Békés vármegyei pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára, ami a munkaerőpiaci igényekhez igazodó pályadöntésük meghozatalát segítheti.
A Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ először vett részt a rendezvényen egy Civil Faluval.🤗 Küldetésünk célja az volt, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogy milyen sok színes civil szervezetnél tudják eltölteni az 50 órás iskolai közösségi szolgálatot. A Civil Faluban részt vettek: Körös Motoros Karitatív Egyesület Új, Frankó Tanya és Haluskaház, Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület, Dobszerda Egyesület (akik színpadi jelenléttel is képviselték a Civil Falut), Dél-Alföld Értékei Gasztronómiai Egyesület, Magyar Tartalékosok Szövetsége( MATASZ).
A standunkhoz ellátogatott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Zalai Mihály Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, dr. Takács Árpád Főispán Úr.
Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a rendezvényen.
Közel 300 diáknak tudtunk tájékoztatást adni, hogy milyen módon töltheti nálunk az 50 órás iskolai közösségi szolgálatát. 🙏
A többiről meséljenek a képek…😍