Városi Civil Alap

Szeptember elsejétől pályázhatnak a civil szervezetek!
4,8 milliárd forintos keretösszeggel jelenik meg holnap a Városi Civil Alap keretében a “civil közösségek tevékenységének és feltételeinek támogatása” című 2024. évi pályázati kiírás, amelyhez a forrást a Miniszterelnökség biztosítja.
A Város Civil Alap lehetőséget teremt ingatlan vásárlásra és felújításra, gépjármű beszerzésre, programtámogatásra, eszközbeszerzésre és kommunikációs tevékenység támogatására, valamint infrastrukturális fejlesztésekre.
Jelentős újítás az előző évekhez képest, hogy több pályázati kategóriában is lehetővé válik, hogy a civil szervezetek működési költségeik, például rezsi finanszírozására fordíthassák az elnyert támogatást. Továbbá úgynevezett egyszerűsített elszámolásra lesz lehetőség a legfeljebb hárommillió forint megítélt támogatás esetében, a civil szervezetek adminisztratív terheinek csökkentése érdekében.
A kiírás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. oldalán jelenik meg. A pályázatok benyújtására szeptember 1-én 10 óra és október 2-án 12 óra között lesz lehetőség. A megvalósítási időszak 2025 december 31-ig, az elszámolási időszak pedig 2026. március 1-ig tart.